cOMPETITIE: TOERNOOIEN EN INTERCLUB

Competitie binnen de badmintonsport omvat toernooien en interclub. Toernooien zijn meestal tweedaagse organisaties waar iedereen binnen zijn eigen klassement speelt, in een poulevorm of in directe uitschakeling. De tabellen worden samengesteld na loting;

In interclub neem je het als team op tegen teams van andere clubs. De reeksen zijn ingedeeld volgens sterkte op basis van een ploegindex. (De index wordt bepaald op basis van het klassement van de individuele spelers.

Een ontmoeting bestaat uit 8 wedstrijden. Om een ontmoeting te spelen ben je met minstens 4 teamgenoten, maar dat kunnen er ook meer zijn. Bij winst van een ontmoeting verdient een ploeg 2 punten, bij gelijkspel 1 punt, en bij verlies 0. Deze punten worden samengesteld over de verschillende ontmoetingen, en dragen op die manier bij tot de rangschikking tussen de verschillende ploegen binnen een reeks.
Na een wedstrijd wordt traditioneel met de tegenstander op vriendschappelijke wijze nog iets gedronken en gegeten.
De prestaties binnen deze interclub competitie tellen bovendien mee voor je individuele klassementen. verbroederd bij een hapje en een drankje.

Wanneer wordt interclub gespeeld?

Competitie start in september en eindigt in april. Binnen een bepaald niveau kom je in een reeks terecht, tegen wie je het opneemt. Competitie bestaat uit een heen- en terugronde. Zo speel je tegen elk team in je reeks 2 keer, eens thuis en eens uit. De concrete data kun je vinden door op de link te klikken bij de desbetreffende ploeg hieronder.
Alle thuiswedstrijden worden gespeeld op vrijdagavond vanaf 20u30 in Sporthal Ogierlande. De locatie en dag van de uitwedstrijden hangt af van de speelavonden van de tegenstanders.

De ploegen van DE GITSE BADMINTONCLUB

Ploegkapitein: Hanne Buysschaert
Reeks: 1ste provenciale (klik hier om naar het klassement te gaan)

Ploegkapitein: Louis Carpentier
Reeks: 1ste provenciale (klik hier om naar het klassement te gaan)

Ploegkapitein: Jelle Rabaut
Reeks: 5de provenciale (klik hier om naar het klassement te gaan)

Ploegkapitein: Jonas Maes
Reeks: 1ste provenciale (klik hier om naar het klassement te gaan)

Ploegkapitein: Nele Cauwelier
Reeks: 2de provenciale (klik hier om naar het klassement te gaan)

Ploegkapitein: Karel Lamote
Reeks: 4de provenciale (klik hier om naar het klassement te gaan)

Heb je interesse in competitie?

Spreek dan vrijblijvend een ploegkapitein aan op een speelavond die je de nodige uitleg of informatie zal geven. Je kan ook steeds contact opnemen met met de club zelf op deze pagina.
De ploegkapitein zorgt voor de organisatie van de ontmoetingen en is het aanspreekpunt van de ploeg.