Wat zijn toernooien?

Een toernooi wordt georganiseerd door een club. Alle aangesloten competitiespelers kunnen zich inschrijven om deel te nemen aan zo’n toernooi. Deze toernooien zijn officieel en tellen mee voor je individuele klassementen.

Op deze tornooien heb je de mogelijkheid om eens tegen spelers van andere clubs te spelen. Meestal zijn dat spelers van je eigen provincie, maar regelmatig kom je ook spelers van andere provincies tegen of soms zelfs buitenlandse spelers.

Je kan je telkens inschrijven in een bepaalde reeks volgens je niveau, waar je het dan ook opneemt tegen spelers van hetzelfde niveau. Je kan deelnemen aan drie disciplines: enkelspel, dubbelspel of gemengd dubbelspel. Maar je hoeft deze zeker niet alle drie te doen. Je kan ook gewoon 1 of 2 disciplines uitkiezen. Voor het dubbelspel en gemengd dubbel kan je je inschrijven met een partner, maar ook als je niet onmiddellijk iemand vindt, kan je inschrijven met de vraag of de tornooiorganisatie je koppelt met een speler van hetzelfde niveau.

Meestal worden de spelers ingedeeld in poules, waardoor je zeker bent van een aantal wedstrijden. Afhankelijk van het aantal deelnemers gaan de winnaars van die poules door naar de kwartfinale, halve finale en uiteindelijk finale.

Wanneer zijn er toernooien?

Verspreid over een volledig seizoen kunnen verschillende badmintonclubs over het hele land zo’n toernooi organiseren. Meestal loopt dit over een volledig weekend, maar er bestaan ook eendaagse toernooien. Een overzicht van alle toernooien kan je terugvinden op Badminton Vlaanderen.

Wil je toernooien spelen?

Zou je graag deelnemen aan een toernooi, maar heb je hier nog vragen over, spreek dan gerust iemand van het bestuur aan op één van onze speelavonden of contacteer ons op deze pagina